السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَىٰ أَهْلِهَا وَإِذَا حَكَمْتُمْ بَيْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ ۚ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا يَعِظُكُمْ بِهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ سَمِيعًا بَصِيرًا

“Sesungguhnya Allah menyuruh kamu menyampaikan amanat kepada yang berhak menerimanya, dan (menyuruh kamu) apabila menetapkan hukum di antara manusia supaya kamu menetapkan dengan adil. Sesungguhnya Allah memberi pengajaran yang sebaik-baiknya kepadamu. Sesungguhnya Allah adalah Maha Mendengar lagi Maha Melihat.”
(Surah An-Nisa’: Ayat 58)

Tidaklah Allah mentaklifkan seseorang melainkan atas kemampuan dirinya. Mudah-mudahan peluang yang diperolehi ini menjadi ladang kebajikan untuk bekalan hari akhirat dan menjadi nilai tambah sebagai pengamal sains kesihatan yang rabbani dan kompeten.

Setelah melalui beberapa fasa perbincangan maka Majlis Mesyuarat Pemilihan Cawangan (MMPC) memutuskan bilangan kerusi AJKT serta senarai nama bagi kerusi Pengerusi, Timbalan Pengerusi serta Ahli Jawatankuasa Tertinggi (AJKT) PERUBATAN Cawangan Ain Shams bagi sesi 2021/2022.

1) Bilangan AJKT adalah seramai 6 orang manakala kerusi yang ditetapkan bagi sesi kali ini ialah sebanyak 2 kerusi bagi mahasiswa dan 4 kerusi bagi mahasiswi.

2) Senarai nama bagi kerusi Pengerusi, Timbalan Pengerusi serta Ahli Jawatankuasa Tertinggi (AJKT) PCS bagi sesi 2021/2022 adalah seperti berikut :

PENGERUSI

Muhammad Ammar bin Md Nor
Tahun 6

TIMBALAN PENGERUSI

Nur Balqis Athirah binti Mohd Hadir
Tahun 5

AJKT SISWA :

Muhammad Daniell Abqhori bin Abdul Malek
Tahun 6
(AJKT Kekal)

AJKT SISWI :

Nurul Atiqah binti Mohamad Hatta
Tahun 5

Syafiqa Nazeha binti Abd Razak
Tahun 6

Nazatul Nazifa Mohd Zainuddin
Tahun 5
(AJKT Kekal)

Tempoh bantahan telah tamat pada 3 Disember 2021 tempoh hari. Maka ini adalah keputusan akhir bagi Majlis Mesyuarat Pemilihan Cawangan (MMPC) PCS bagi sesi ini.

Tahniah diucapkan kepada barisan AJKT. Semoga Allah SWT merahmati mereka yang ikhlas dalam membantu sahabat-sahabat yang lain di bumi Ain Shams ini.

Siiru ala Barakatillah.

Sekian, terima kasih.

“PCS, Kita Satu Hati”

“Ilmuwan Berbakti, Teguh Sehati”

“at-Taqwa, as-Syifa’ , ar-Rahmah”

 


Muhammad Syazwan Fahmi bin Mohd Helmi,
Jawatankuasa Majlis Mesyuarat Pemilihan Cawangan (MMPC) Ain Shams 2020,
PERUBATAN Cawangan Ain Shams 2020/2021.